Redactionele specialisatie

In 2008 studeerde ik af op de specialisatie redactionele vormgeving aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik leerde er een compleet concept ontwikkelen. Het is daarbij van belang dat je als vormgever mee kunt denken over onderwerpen, teksten en tone of voice zodat er een adequaat ontwerp op tafel komt. Praktijkervaring deed ik op tijdens stages bij verschillende tijdschriften en kranten, o.a. bij Sanoma Uitgevers en Wegener, zodat ik van alle markten thuis ben. Voor een totaalconcept waarbij beeld, typografie en inhoud op de juiste manier samenkomen bent u bij mij aan het juiste adres.

 

Wild op magazines

Ik ben me gaandeweg steeds meer gaan toeleggen op magazines. Kenmerkend voor wildopvorm is dat ik mij verdiep in de tekst en meedenk over beeld en koppen. Ik ben per dagdeel in te huren op locatie. Maar ik werk ook vanuit mijn bureau in het centraal gelegen Utrecht.

 

De wilde werkwijze

Eigenlijk ben ik gek op alles wat print is. Denk aan folders, logo’s en kaarten maar ook complete huisstijlen. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak. Door te kijken naar persoonlijkheid, maar ook naar de werkzaamheden en wensen van de opdrachtgever ontwerp ik een passende stijl.

 

Ik ga uit van drie totaal verschillende ontwerpen en leg deze voor aan de opdrachtgever. Deze geeft vervolgens zijn voorkeur aan en daarna werk ik dat ontwerp uit. Er zullen daarna nog twee rondes van overleg volgen, waarna digitaal een complete huisstijl drukklaar wordt aangeleverd (of gedrukt afgeleverd op uw adres).

 

Van A tot Wild

Misschien heeft u slechts nog een idee van wat u wil. Geen probleem. Ik denk graag met u mee en help u om uw idee uit te werken van a tot wild.

 

Breed netwerk

Wildopvorm beschikt over een breed netwerk van professionals op het gebied van redactie, fotografie, illustratie en webdesign die uw idee tot een succesvol ontwerp kunnen maken.